Table of contents
Share Post

Hej,

Tror du att du mår bättre och presterar mer om du och dina kollegor är stolta över det ni gör? Är du stolt över det du gör på jobbet? Det är glädjande i så fall, för tyvärr är det vanligt med motsatsen, väldigt vanligt! Med detta inlägg ska du få ett enkelt verktyg/övning som ni kan göra i arbetsgruppen för att lyfta just frågan kring vår stolthet.

Om det är nu är riktigt bra/lönsamt att vara stolt medarbetare, har du som ledare eller anställd visualiserat på något sätt något som hjälper dig på resan till detta tillstånd? Hur ser din målbild ut när du och företaget nått ditt? Vad ser du? Vad hör du bland kollegorna? Vad säger de? Hur låter det i fikarummet/på fikapausen? Vad gör du? Hur känns det? VAR känns det?

 

Övning: Stolt medarbetare

Gör denna övning i grupper om till exempel tre och använd nedanstående frågor som diskussionsunderlag. När ni diskuterat i smågrupperna så sammanfattar ni på ett stort block och där alla får komma till tals. Någon får hjälpa till och skriva på tavlan.

  • Vad skulle värdet vara att ha Sveriges mest stolta anställda i ert företag? Vad skulle hända om ni hade det?
  • Vad behöver du för att känna dig stolt över ditt jobb?
  • Hur skapas Sveriges mest stolta anställda?
  • Vad saknas eventuellt för att ni ska bli det? Vilka resurser behövs? Interna resurser? Externa resurser?
  • Om du inte är stolt över din arbetsuppgift, vad kan vara anledningen?
  • Vad får det för effekter om man inte har stolt anställd?
  • Kan du bidra för att hjälpa en kollega att känna sig glad och stolt över sitt jobb? Hur?

 

Lycka till med övningen, den brukar resultera i spännande diskussioner!

mvh Martin

 

 

Martin Stenport

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.

Related Articles