Table of contents
Share Post

Hur vet du att du gjort en “bra” arbetsdag? 🎉 🥊 🤸‍♂️

Ja detta är ju såklart högst individuellt vad som klassas som en “bra” arbetsdag”. Men alla vill känna tillfredsställelse att man har åstadkommit något, bidragit eller nått någon form av mål. 🏆. Som säljcoach så vill jag säkerställa att mina kunder kan identifiera om de gjort en bra arbetsdag.

Min upplevelse är att just säljare ibland kan ha svårt att definiera om de haft en bra dag eller inte när jag frågar dem om de haft det. Därför brukar jag fråga dem tex på morgonen vid en coaching: “Hur vet du i slutet på denna dag att du har gjort en för dig “bra” dag? Med viktiga tillägget: VAD TAR DU DET PÅ? Detta är en perfekt fråga att ställa till dina säljare om du är försäljningchef. Du hjälper säljaren att reflektera.

Varför är det så viktigt för säljare? Jo en del säljare har längre säljcykler och de får långt ifrån avslut varje dag, kanske inte ens varje månad. Och för att orka fortsätta och inte tappa energin och ork så behöver du som säljare få bekräftelse på att du gjort en bra dag om du inte har något specifikt som tex en affär att hänga upp din känsla på.

Så därför kommer här några tips vad du skulle kunna använda som värdemätare för din: “Jag-har-haft-en-bra-dag-känsla!” 👊 Kanske passar någon nedan riktigt bra för dig vilket kommer öka din självkänsla för din prestation kanske? Om du skulle önska en egen säljcoach som hjälper dig med denna reflektion så kan jag erbjuda ett upplägg.

 

FAKTORER FÖR REFLEKTION

1. Produktivitet: Att du utfört dina uppgifter effektivt och gjort framsteg mot dina mål? Att slutföra viktiga uppdrag, hålla deadlines eller uppnå betydande milstolpar kan bidra till en känsla av prestation.

2. Positiv feedback: Om du fick positiv feedback eller erkännande från dina kollegor, handledare eller kunder, tyder det vanligtvis på att du presterat bra och gjort en positiv inverkan. Komplimanger, beröm eller uttryck för uppskattning för ditt arbete är vanligtvis indikatorer på en bra dag. Och du när du får detta, bekräfta deras upplevelse med ett TACK inte förminskning av dig själv :) De tycker ju att du är grym!

3. Samarbete: Att ha positiva interaktioner och effektivt samarbete med dina medarbetare eller teammedlemmar kan bidra till känslan “en bra dag på jobbet”.

4. Personlig tillfredsställelse: Att känna en känsla av personlig tillfredsställelse, tillfredsställelse eller glädje från ditt arbete kan vara en stark indikator på en bra dag.

5. Delmål på vägen till dina stora mål. Tjoho de ville att vi skulle dikskutera vidare mitt förslag.

6. TO-DO listor: Känslan att få stryka saker på en lista kan ju vara grymt skönt. Ibland kommer jag på mig själv att i efterhand skriva upp saker jag gjort för att sedan sekunden senare få stryka över dem som gjorda :).

Make a great weekend!

🏆 Jag är säljcoach och hjälper B2B att sälja mer och hållbart
🤬 Jag hjälper er att motivera personalen
🤜 Jag coachar säljare, säljchefer och ägarledande VD:ar
📞 0767-123 150

#försäljning
#försäljningschef
#säljchef
#coaching
#growth

Martin Stenport

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.

Related Articles