SÄLJA PÅ LINKEDIN

Du eller företaget du jobbar på funderar kanske på hur ni kan skapa varma leads och hitta nya kunder? Detta gör ni specifikt genom att finnas och agera rätt på den digitala mötes- och nätverksplattformen Linkedin. Känns det osäkert hur du ska göra? Då är du inte ensam. Men inte så särskilt komplicerat. Med Linkedin använt på rätt sätt kan du skapa många leads på kort tid på huvudsak två sätt.

 1. Bygga ditt varumärke (läs nedan) och bli kontaktad av kunder som är intresserade av dina tjänster/produkter samt
 2. Genom att proaktivt kontakta potentiella kunder själv som du redan vet vem du är och vad du står för.

NÅGRA TIPS HUR DU FÅR KUNDER PÅ LINKEDIN

För att sälja på LinkedIn och bygga framgångsrika affärsrelationer på plattformen, bör du följa några strategier och bästa praxis.

1.  Optimerad profil: Se till att din LinkedIn-profil är komplett och professionell. Använd en professionell bild, skriv en sammanfattande beskrivning av dig själv och inkludera detaljer om din erfarenhet, utbildning och färdigheter. Fokusera på de områden som är relevanta för din försäljning.

2.Målgruppsanalys: Identifiera din målgrupp och rikta in dig på dem. Använd LinkedIn-sökningen för att hitta potentiella kunder eller affärspartners baserat på bransch, geografi, företag och befattning.

3. Dela värdefullt innehåll: Dela branschspecifikt och intressant innehåll som kan vara användbart för din målgrupp. Detta kan vara artiklar, blogginlägg, videor eller annat relevant material. Genom att göra detta etablerar du dig som en auktoritet inom ditt område.

4. Bygg relationer: Engagera dig med din målgrupp genom att gilla, kommentera och dela deras inlägg. Skapa och delta i diskussioner i relevanta grupper. När du interagerar med människor på ett meningsfullt sätt, ökar chansen att de blir intresserade av vad du har att erbjuda.

5. Använd LinkedIn-meddelanden: Skicka personliga meddelanden till potentiella kunder och affärspartners. Var artig och respektfull i dina meddelanden och föreslå en möjlighet till samarbete eller diskussion.

6. Publicera case-studier och referenser: Om möjligt, dela framgångshistorier från tidigare kunder eller klienter. Detta ger trovärdighet åt din försäljningssträvan och visar att du kan leverera resultat.

7. Använd LinkedIn Sales Navigator: LinkedIn erbjuder en premiumtjänst kallad Sales Navigator som är utformad för försäljning och marknadsföring. Det ger dig avancerade sök- och filteralternativ för att hitta de mest kvalificerade leadsen.

8. Delta i LinkedIn-evenemang: Följ och delta i branschevenemang, webbinarier och nätverksmöten på LinkedIn. Detta ger dig möjlighet att ansluta med potentiella kunder och partners och visa din expertis.

9. Följ upp: När du har inlett en konversation eller skickat en förfrågan, följ upp med dem. Bygg en relation genom regelbunden kommunikation och erbjud lösningar som är skräddarsydda efter deras behov.

10. Använd LinkedIn-annonsering: Om du har budget för det kan du överväga att använda LinkedIn-annonsering för att nå en större publik och marknadsföra dina produkter eller tjänster.

Tänk på att LinkedIn är en plattform för professionellt nätverkande, så det är viktigt att bygga autentiska och långsiktiga relationer snarare än att försöka sälja direkt. Genom att erbjuda värde och vara engagerad i ditt nätverk kan du öka dina chanser att framgångsrikt sälja på LinkedIn.

KONTAKTA OSS IDAG FÖR ATT HITTA NYA KUNDER PÅ LINKEDIN

  Förnamn *

  Efternamn *

  E-post *

  Telefonnummer

  Företag