Table of contents
Share Post

Detta inlägg handlar om hur du tar betalt 💰 rätt för dina tjänster. Värdebaserad prissättning. Tänk såhär:

1. Din kund köper din tjänst för att de vill uppnå någon form av effekt 🏆 , ett värde, en nytta, ett resultat av något slag. Eller hur? Om det inte handlar om välgörenhet.

2. Sätter du ett pris på din tjänst som är på en nivå som räcker bra för dig eller…sätter du det medvetet på en nivå som avspeglar värdet av det du hjälper kunden med? Hur mycket pengar tjänar de på din tjänst? Det är ganska vanligt att man inte vet vilket värde ens tjänst har för ett annat företag.

3. Det du tar betalt ska avspegla sig i vad kunden får för värde av din tjänst.

4. Genom kundens hjälp kan du på olika sätt räkna ut vad dina tjänster faktiskt är värda för dem och det kan många gånger ge en chockupplevelse 😱 när du troligen inser att du fakturerar kunden för lite.

5. För att kunna ta betalt på ditt värde för kunden gäller det att du är väldigt bra på att förstå 1. VAD kunden sätter stort värde på, vad som ska hända med din hjälp och 2. att du kan beskriva detta värde för kunden så de fattar varför de ska betala det du önskar.

6. I praktiken kan du ha två kunder med exakt samma behov men du lyckas bara beskriva värdet bra för en av dem och då tycker plötsligt den ena kunden att du är skitbillig och den andra att du är svindyr fast du erbjuder exakt samma sak. Galet eller hur? 🙈

7. Egentligen är det bättre att inte ta betalt per timme för en siffra kan uppfattas som hög per timme. Istället bättre att paketera din tjänst där ett visst antal timmar eller en viss effekt eller värden ska uppnås för en viss summa. Mina kunder kan dock räkna ut vad jag kostar per timme för jag gillar att specificera all tid jag lägger in för att bygga en utbildning, tex förberedelser /förstudie som består av mycket intervjuer av säljare för att de ska känna att jag förstår deras jobb väl.

8. Avslutningsvis, hur ofta får du förhandla om din offert till kunden? Det kan vara så att du är bra på att ta betalt för ditt värde men kunden vill ändå få ner priset lite och det är väl ok, en förhandling helt enkelt. Du kanske lägger en lite marginal för detta? Men om dina kunder aldrig invänder mot ditt pris, då finns risken att du ligger alldeles för lågt i din prissättning. Mitt mål är att minst 50% av mina offerter ska kunden gå in i förhandling på.

Tar du rätt betalt?

Lycka till med att ta betalt för det du är VÄRD!

#försäljning

#värdefakturering

#säljutbildning

#coaching

#säljchef

#föreläsare

 

Vill du veta mer om hur ni kan öka försäljningen på ert företag?  Fyll i rutan nedan så pratar vi.

📞 0767-123 150

Martin Stenport

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.