Table of contents
Share Post

Detta är verkligen viktigt på riktigt! Om du vill vara en professionell säljare.

När en kund säger: “nej vi har beslutat oss för en konkurrent till er istället”. Då händer det massor saker i din kropp kemiskt och psykologiskt som kan likna fly eller fäkta-agerande. Hur ska jag ta mig ur detta. Hjärnan går på högvarv. Dessa ord från kund kan betyda : 1. Hen försöker testa dig och se hur du reagerar och se om hen kan få några fördelar och få dig att ex. gå ner i pris av rädsla att förlora affären. Eller 2. Hen har faktiskt för avsikt att gå på en konkurrent och har ingen tanke på att försöka ens bli övertygad att köpa av dig ändå. Här finns det flera saker du ska tänka på för att lyckas med ditt mål, få sälja:

1. Bekräfta kundens oro: Börja med att bekräfta deras kommentar/återkoppling och uttrycka tacksamhet för deras input. Detta visar att du värdesätter deras åsikter och är uppmärksam på deras behov.

Exempel: “Tack för att du delar med dig av dina tankar om prissättningen av vår produkt. Vi uppskattar din feedback.”

2. Förklara motivering: Förklara värdet och fördelarna med din produkt som motiverar dess pris. Framhäv dess unika egenskaper, kvalitet, hållbarhet eller andra faktorer som skiljer den från konkurrerande produkter. Du måste verkligen vara sylvass här, inget raljerande och tomma argument! Hjälp kunden att förstå varför produkten är prissatt som den är.

Exempel: “Vi förstår att vår produkt kan verka högt prissatt (aldrig dyr) vid första anblicken, men jag skulle vilja lyfta fram den exceptionella kvalitet och innovativa funktioner den erbjuder. Vår produkt är designad för att ge långvarig prestanda, tillförlitlighet och överlägsen användarupplevelse, vilket motiverar priset.”

3. Erbjud en jämförelse: Om möjligt, jämför din produkt med liknande alternativ på marknaden, och betona mervärdet eller fördelarna som motiverar prisskillnaden. Detta hjälper kunden att se fördelarna de får genom att välja din produkt framför billigare alternativ.

Exempel: “Även om det kan finnas billigare alternativ, saknar de ofta de avancerade funktionerna och hållbarheten som vår produkt ger. Vi tror på att leverera en premiumupplevelse som garanterar din långsiktiga tillfredsställelse.”

4. Framhäv kundnöjdhet: Dela positiva omdömen från andra kunder som har hittat värde i din produkt trots dess pris. Detta visar att produkten har levererat fördelar och kundnöjdhet till andra, vilket potentiellt har lindrat problem.

Exempel: “Många av våra kunder har uttryckt sin tillfredsställelse med vår produkt och lyft fram hur den har uppfyllt och överträffat deras förväntningar. Vi strävar efter att ge utmärkt värde för priset och se till att våra kunder får en positiv upplevelse.”

5. Erbjud alternativ eller rabatter(om du inte lyckas ovan): Om kundens oro kvarstår, överväg att tillhandahålla alternativa alternativ som kan passa deras budget eller erbjuda tillgängliga rabatter eller kampanjer. Detta visar din vilja att arbeta med dem och hitta en lösning som möter deras behov.

Exempel: “Om den nuvarande prissättningen inte stämmer överens med din budget, erbjuder vi olika konfigurationer eller modeller som kan vara mer överkomliga samtidigt som du behåller de kärnfunktioner du letar efter. Dessutom kör vi regelbundet kampanjer eller rabatter som du kanske vara intresserad av.”

6. Be om mer feedback: Uppmuntra kunden att ge ytterligare feedback eller förslag. Detta visar att du värdesätter deras åsikter och är öppen för att förbättra din produkt eller prisstrategi baserat på kundinsikter.

Exempel: “Vi uppskattar din feedback, och det är viktigt för oss att få veta detta från våra kunder. Om du har några specifika förslag eller idéer om hur vi kan förbättra vår prissättning eller göra vår produkt mer tillgänglig skulle vi vara tacksamma att höra dem. ”

Kom ihåg att hålla en respektfull och professionell ton under hela ditt svar. Varje kunds oro är unik, så skräddarsy ditt svar därefter och var beredd att anpassa sig utifrån deras svar.

 

#invändningar

#förhandling

#prisförhandling

#pruta

#säljteknik

#säljcoach

Martin Stenport

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.

Related Articles