Hej,

Jag kapar struntpratet. Det är ett helvete för många nu. Jag pratar med många som är ledsna, handlingsförlamade, besvikna men några som är också väldigt jävlar anamma och har kavlat upp ärmarna. Men!! Vi är olika och vi har olika approach till när en sådan här situation uppstår. OBS, olika approach, inte FEL approach. Men självklart, vissa egenskaper är väldigt bra att ha i dessa tider.

Envishet och kreativitet är givetvis guld värt!

Jag har skrivit en e-bok med bra tankar för dig som är ledare, säljare med mera. Nedan kan du läsa tre av de nio punkterna. Gillar du dem så ladda ner resten på länken längst ner.

 

1. Strategi

Spelreglerna har nu plötsligt ändrats markant för hur försäljning kan bedrivas. Ett vanligt agerande är att bara försöka hålla aktiviteten vid liv och även försöka springa ännu snabbare för att kompensera för en rad möten som blir inställda och affärsmöjligheter som fryser inne och skjuts på framtiden.

Fundera här på säljstrategin för företaget. Det kanske är läge att planera för hur du ska göra annorlunda och inte bara göra mer av det du tidigare gjort? Hur når du ut med ditt budskap, hur skapar du affärer i svåra tider?

 

5. Fokus på det som GÅR att påverka!

“My business, your business, God ́s business!” En enskild individ har svårt att påverka Coronavirusets framfart mer än att tänka på var vi rör oss och vem vi tar i. Corona är “God ́s business”.

Däremot är din inställning “my business”. Du kan bestämma dig och styra dina tankar i rätt riktning istället för att tänka att allt är skit och inget fungerar nu och skylla mer än nödvändigt på Corona. Fokusera alltså på vad du KAN påverka/göra inte det du INTE KAN påverka/göra.

OBS! Det blir lätt att du till och med undviker att ens göra det som du faktiskt KAN påverka. Skriv ner 5 saker som du kan påverka och verkställ nu!

Att fokusera på vad andra gör (your business) hjälper ingen heller.

 

6. Rutiner och vanor

Många företag jobbar nu hemifrån på heltid. Dess anställda har kanske aldrig jobbat hemifrån mer än några enstaka dagar. Detta kan vara en stor omställning

Om du vill kunna hålla igång arbetet och vara produktiv, ska du försöka att agera så vanligt som möjligt, när det kommer till dina jobbrutiner. Om du inte sitter i underkläder i vanliga fall på kontoret, gör inte det hemma heller! Om du tar en promenad eller cykeltur till jobbet, gör det även nu, fast runt samhället där du bor. Vi mår bra av nu att fortsätta med invanda rutiner.

Här nedan är formuläret om du önskar hela e-boken!

Hör av dig om du har någon fråga eller fundering.

Martin 0767-123 150

Sälj- och ledarspecialist/coach

 

Martin Stenport

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.

Related Articles