Spännande tider

Hej, back in business! Visst andas det en fräschör över denna tid? De många förväntningarnas tid precis som när man gick i skolan. Tiden nu framåt andas så mycket möjligheter. Det finns så många möjligheter att utforska den närmsta tiden.

Många med mig (du också? återvänder till sina jobb idag, kanske var det för en vecka sedan. Eller två? Det finns troligen en mängd aktiviteter som du ska sätta igång med, människor som du ska ringa och träffa? Människor du ska leda mot framgång i höst? Kunder du ska leda mot framgång?

Kanske har du kommit på förändringar du vill genomföra nu efter semestern? Lite likt löften vid ett nyårsskifte? Och det är i sådana här stunder, då man tänkt sig en förändring, som man inte vill påminnas av min väns, psykologens, ord: “Martin, the best prediction of your future is your past”. Det är tyvärr sant, förändring är stentufft, men det går att lyckas såklart. I grund och botten tror jag att vi misslyckas med förändring för att vi tar för lätt på det. Vi ser framför oss att det kommer lyckas, när det egentligen är störst sannolikhet att vi kommer misslyckas. Har du alla verktyg för att drivas igenom en förändring?

 

Det hänger på dig

Väldigt mycket hänger på dig nu! Du har som alltid möjligheten att forma dina framtida resultat från och med denna stund. Nu. HALVA arbetsåret har gått och du har kanske gjort ett bokslut hur den första halvleken gick? Frågor som:  “Vad har du lyckats med?” “Vad har inte gått bra?” “Vad har du kvar att åstadkomma fram till att du ska skåla i bubbel och äta nyårssupé?”, kanske du försökt besvara? Vad skulle hända om du verkligen satte dig och nötte igenom denna typen av frågeställningar? Om du bestämmer dig för att göra det,  skriv gärna ner det som blir dina svar. När du skriver istället för att bara tänka blir det mer verkligt och större chans att leda till förändring som du vill ha.

 

Skärmtid

En sak jag reflekterade över mycket på semestern var mitt och andras mobilanvändande eller skärmtid som det ofta kallas. Jag brukar alltid göra min digitala detox. Min sambo påminde mig en vecka in i semestern med: “Ska du inte göra digital detox i år?” Nästan lite förnärmad mumlade jag: “ehh jo det ska jag”, samtidigt som jag inser att jag helt glömt bort det (mest på grund av ett stort behov att kunna googla hjälp i min renovering av huset).

“Är det viktigt för dig”, frågade jag henne. “Ja du blir mer närvarande på hela semestern och du använder telefonen mycket mindre när du genomfört det.”. Det lät ju onekligen positivt att hon tyckte det. I år blev det 58 timmar utan några skärmar, inte ens ett samtal faktiskt. Frågan om skärmtid har verkligen aktualiserats extra mycket i sommar med Anders Hansens sommartal i P1. Lyssna gärna, goda insikter kom till mig under programmet. Mobilen ligger aldrig på matbordet längre!

Håll utkik nästa vecka på Monday, jag kommer lotta ut mina två favoritböcker just nu. Böcker som kan verkligen förändra, det har de gjort för mig. Förlagen har gett mig totalt 5 paket med dessa två böcker, så det finns en god chans att du får ett paket om du vill.

Nu hoppas jag att ni gläds någorlunda åt att få vara tillbaks på jobbet och träffa kollegor. Det är en ynnest att ha ett arbete att gå till om du har det. Tänk på att hylla detta faktum om det känns lite segt just nu.

Vi ses framöver på Måndagar kl 09 som vanligt om du vill. Sälj-ledarskap-mental träning-motivation.

Må bäst!

Martin

 

Martin Stenport

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.

Related Articles