Table of contents
Share Post

Hej,

Visst skulle du vilja vara team leader/ingå  i det perfekta teamet? Ett team som bara levererar dag efter dag, vecka efter vecka, där alla:

  • hjälper varandra
  • utvecklar varandra
  • Är prestigelösa och sårbara och vågar erkänna att de gjort misstag
  • Respekterar varandra

Och så vidare….

Det finns många andra egenskaper och färdigheter som skapar ett perfekt team. Givetvis är det som är perfekt på ditt företag inte alltid perfekt på ett annat, inget konstigt med det.

Men…. finns det några särskilda generella förutsättningar som är viktigare än andra för att nå till ett högeffektivt perfekt team?

 

Google

2012 inledde Google ett projekt (Project Aristotles) för att studera hur arbetare kan förändra produktivitet genom att fokusera på att bygga det perfekta teamet. Projektet döptes till just detta på grund av Aristotles berömda uttryck: “the whole is greater than the sum of its parts”

Under det senaste decenniet har den tekniska jätten spenderat otaliga miljoner dollar på att mäta nästan alla aspekter av sina anställdas liv.

Googles personalavdelning har granskat allt från hur ofta enskilda människor äter tillsammans (de mest produktiva anställda tenderar att bygga större nätverk genom att rotera matkamrater) till vilka egenskaper de bästa cheferna delar. 

Klicka på youtubeklippet nedan och förstå vad som förvånade forskarna på google och vad som verkligen var viktigt för att lyckas skapa ett perfekt team.

 

Vi lyssnar!

Vill du komma i kontakt med Martin, Peter, Björn eller Mats så hör av dig så vi får höra vilka tankar du har. Kanske vi till och med ska boka ett möte?

Ring Martin på 0767-123 150 eller maila: hello@martinstenport.se

Må bäst denna höstliga måndag

Med vänlig hälsning från oss!

 

 

Martin Stenport

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.

Related Articles