Table of contents
Share Post

“Företagsnamn” Awards 2021.

Jag vill ta med dig på en liten tankeresa, vill du följa med?

Det är juni månad 2021, strax innan semestern. Alla avdelningar/kontor/butiker/ säljavdelningar/affärsenheter på ditt företag är med på ett internt event som heter “Företagsnamn” Awards 2021. Alla övriga anställda på företaget är på plats förutom några sjuka, några VAB:are och några semesterfirare. Lokalen är fantastisk, huvudkontoret har verkligen gjort en snygg satsning för att fira detta ögonblick. Du är en av huvudrollsinnehavarna på denna gala. 

Ditt namn ropas upp och du kliver upp på scenen. Där på scenen tackar du i mikrofonen för de rungande applåderna (som inte tycks vilja ta slut) när du nu tar emot pris för både högst NMI, (nöjd medarbetar index=hur nöjda dina medarbetare är med sin arbetsplats) OCH högst NKI (nöjd kund index=era kunders betyg på er) i konkurrens med alla övriga avdelningar/kontor/butiker/ säljavdelningar/affärsenheter inom ert företag i Sverige. Wow! Snyggt jobbat!

“Företagsnamn” Awards 2021 var en fantastiskt upplevelse med mycket bekräftelse. Det är nu en vecka senare och du ska återberätta innehållet i talet för några stycken nyfikna som var sjuka, några VAB:are och några semesterfirare. Hur låter det? Skriv ner “ditt tal”, vad tar du upp? Hur nådde du målet? Kanske berättar du om:

 

  • Konkreta exempel på vad du gjort för att få detta resultat/förändringar för era kunder? (NKI)
  • Konkreta exempel på vad du gjort för att få detta resultat/förändring i NMI-undersökningen. 
  • När du rekryterar nya anställda idag. Vilken profil söker jobb hos er idag jämfört med 2019?
  • Vikten av ett högt NMI för att kunna generera ett högt NKI?

Martin Stenport

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.

Related Articles