Table of contents
Share Post

Rätt inställning?

Vad är att ha rätt inställning? Vi matas med budskap hur vi ska tänka RÄTT!. Vad leder det till? Vilka effekter? Jag ska ge dig några tips som om du följer dem faktiskt kan kännas som superkrafter.

Du kan veta hur mycket som helst, läst massa böcker om “how-to´s´” och gått på många kurser som lär dig en mängd saker om vilket sätt som är rätt arbetssätt för att du ska lyckas. Och lyckas vill ju både du och jag.

Men om du inte har din hjärna med dig så du kommer kunna utnyttja det du vet, då spelar kunskap liten roll i sammanhanget. Det är inte ytterst dina kunskaper som definierar dig och din framgång men däremot dina egenskaper. Du VET hur du ska ringa kunderna men gör det kanske inte. Du behöver då träna dina egenskaper som gör att du skjuter upp saker. Om du har egenskapen/rutinen intränad att aldrig missa 1 timmes ringning 3 dagar i veckan då är det omöjligt att undvika att ditt antal affärer börjar öka.

Ingen kontakt

Är du nere, deppig, utarbetad, tappat tron på dig själv har problem i privatlivet, gått in i väggen/utmattningssyndrom i värsta fall, då behöver det inte spela någon roll att du kan mycket, för du får inte “tillgång” till det du vet. Sladden till hjärnan är urkopplad. Är du med? Du måste vara i rätt tillstånd för att kunna använda kunskapen du har.

Huset och betongplattan! Jag brukar tala om dessa två komponenter på mina inspirationsföreläsningar. Om du inte byggt en stadig grund för huset så kommer huset snart falla ihop. Samma gäller med din mentala förmåga för att kunna utnyttja kunskaper som du tagit in. Där din goda mentala förmåga är den stabila husgrunden som är svår att rucka på när den väl är gjuten på rätt sätt.

 

Johaug och rätt inställning

Alla minns vi väl Johaug dopinghärva. Hur hennes straff förlängdes till 18 månader för Clostebolsalvan hon enligt egen utsago haft på läpparna. Hon missade OS i Sydkorea i februari förra året. Hon sa dagen innan i pressen att hon inte var förberedd på ett besked att inte få tävla. Personligen tror jag visst att det fanns med i beräkningarna, som en skyddsmekanism för att inte krascha helt om hon inte skulle få deltaga i OS, vilket ju blev fallet.

Johaug är mentalt stark, hon har egenskaper som gör att hon kan stå emot enorma motgångar som denna och komma tillbaka. Men det är inget som bara handlar om genetik, utan detta har hon tränat på, för att få denna styrka.

Detta kan du träna på också för att få lättare att hantera motgångar som till exempel nästa period när du får lite och göra och som kan skicka den mest erfarne säljaren ner i källarskrubben. Så det gäller att vara förberedd och inte bara försöka hantera det så gott som möjligt när situationen uppstår, det är rent oproffsigt. Om du kunde förbereda dig bättre, skulle du vilja det då?

Detta var första måndagsinspirationen. Varje måndag kl 08!

Nästa vecka ska du få konkreta tips hur du kan rusta dig för de kommande motgångarna. För det inträffar för de flesta!

mvh Martin

0767-123 150

Martin Stenport

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.

Related Articles