Idag fick jag två olika upplevelser i Uppsala. Den ena mycket dålig och den andra snudd på fantastisk.

Lampbutiken där allt var “släckt”

Jag besöker en lampbutik 10 min innan de stänger. Två säljare arbetade och det var en kund till i butiken. Vi får inte ett hej, inte någon fråga om vi önskar hjälp trots att vi talade öppet och högt om vilka olika varianter en lampa fanns i. Ingen reaktion från säljaren som står 4 m ifrån mig. Nu kanske man kan tycka att jag kunde gått fram och fråga, men detta är inte service 2019. Detta är riktigt uselt och borde inte få förekomma. Jag undrar om denna butik inte nåtts av alarm om butiksdöden. Vill man finnas som fysisk butik behöver man visa det. Jag kommer strax till hur detta möte slutade.

 

Xtra Xtra Lyckad service

10 min senare kliver vi in på XXL Uppsala. Där har någonting hänt. För 1 år sedan var det nästan ingen som hälsade. Detta anser jag, att det säger ofta mycket om ledarskapet. Någonting stämmer inte här tänkte jag flera gånger. Mår personalen bra,  då mår kunderna bra!

Nu kommer jag in i en butik och möts av en säljare som sade att han egentligen slutat för dagen. Men sliter av sig jackan och säger: vi kör. Det gör man enbart som nyanställd om ledarskapet är dåligt. Det tar ett tag att förstöra positivismen hos nyanställda. Jag säger: nej jag respekterar människors lediga tid så jag kan vänta.

Han insisterar och jag funderar direkt på varför? Han skämtar och lyckas få en trött småbarnsförälder att få ett stort leende. Wow säger jag bara, vilken bedrift. Detta var sjutton sjukt imponerande Ojan. Det var något i luften som var annorlunda och jag blev så glad att få en så mycket förbättrad upplevelse. Starkt XXL Uppsala.

Och hur slutade mötet i lampbutiken? Jo jag vände om efter att de inte heller sagt hejdå och sade till säljarna: “När man kommer in i en fin butik som er och där ingen hälsar, inte frågar om hjälp eller säger hejdå, vet du vad jag blir sugen på att göra då? Jo, att titta ut vad jag vill ha och sedan beställa det på nätet”. Svaret? (Det var roligt!)”Det var tråkigt att du upplevde det så”.  :)

Martin Stenport

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.

Related Articles