Table of contents
Share Post

Hej,

Jag kommer i ett antal inlägg att….  “App app! – Hur många?”, ropar den blå personen nu högt. Men blir snabbt och abrupt avbruten av den röda som säger med ganska brysk stämma: “Skit i det, sluta avbryt så han kan skriva klart. Jag vill läsa nu som jag blivit utlovad, ok? Frågor på det?”. Den gula säger gladlynt och energiskt och utan att verka ha påverkats av den rödas attityd: “Det här blir ju jättekul, mer blogginlägg det går aldrig lära sig för mycket. Jag älskar att testa nya saker, man vet aldrig vad det kan leda till. Fast nu såg jag ytterligare en sak till som verkar spännande, och en till! Jag inser att jag bara läste blogginlägget halvvägs, jag blev nyfiken på detta med avslutstekniker nu istället”. Slutligen säger den gröna mjukare och lite försynt: “Va härligt att Martin skriver inlägg på bloggen det var ett tag sedan så jag har undrat om allt varit bra med h0nom? Nej en kopp kaffe vore ju fint nu känner jag. Vi är ju att gäng som brukar göra det varje dag vid 09 och 15, man får så bra relation till sina kollegor då och skulle jag vara lite stressad så skänker det ett lugn till min kropp. Att bara få andas. Vi brukar sitta i den där mysiga röda soffan. Varför stressa med allt?”

Martin: “Som sagt… jag kommer skriva ett antal inlägg om DISC på min blogg. DISC är det oerhört populära systemet för att kunna analysera människors olika beteenden. För vi är olika, det är inga nyheter och på vilket sätt förklaras bra med DISC-teorin. Marston som uppfann DISC delar in i människor i röda, gula, blå och gröna personer för att skilja på beteenden. Varje färg har sin distinkta karaktär”.

Ovan beskrev jag hur detta kan låta när de olika färgerna, i det här fallet, bemöter faktumet att jag skulle skriva ett blogginlägg. De olika färgerna värderar saker olika. Vissa färger har högre tempo andra lägre. Vissa färger är mer i verkligheten medan andra färger befinner sig mer i visionen. Vissa bryr sig mer om relationen medan andra fokuserar på fakta.

Jag tror redan nu att du kan se några olika personer framför dig som stämmer in på de olika färgerna. “Är man bara en färg?”, kanske du undrar? Jag kommer till det vid nästa inlägg.

Du får gärna titta på bilden ovan om vilka olika karaktärsdrag de olika färgerna har i DISC men jag kommer givetvis gå in på detta nästa gång och varför DISC är så användbart. Även om du har tränat DISC tidigare så är det användbart. det är lätt att glömma detaljer i DISC har jag märkt när jag tränar kunder.

När du inser styrkan i DISC och förstår hur du kan använda det kommer du aldrig vilja vara utan kunskapen. Jag som skriver, Martin, är certifierad i Ensize DISC, det mest använda systemet på marknaden.

www.ensize.se

www.säljledarskap.se

Ha en trevlig dag.

 

Martin

 

Martin Stenport

Stay in the loop

Subscribe to our free newsletter.

Related Articles